Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~AhLaN wAsAhLan....sELamAt dAtAng kE prOfiLE aNa bAkAL jEnAzAh~

~jAgA diRi..jAgA imAn..jAgA hAti..jAgA kEsElurAhannya..^__^~


salam seindah seharum kasturi

moga ukhwah kita harum mekar mewangi hingga ke syurga
dielahmujahidah90. Powered by Blogger.
Satu Hari Di Hari Raya

Raya Aidiladha 2011




Satu hari di hari raya... ehem2.. kali ni nak citer pasal hari raya aidiladha di perantauan. selama 4 tahun saya beraya diperantauan. Alah bisa tegal biasa. *kunun ler..hoho. Tapi tahun pertama raya kat sini, xsempat snap gambar. yela, mula2 dtg dulu, xberapa kenal sangat dengan orang. handset pun xberapa nak canggih mana pun.. hehe.. yang gambar di atas, raya aidiladha kali kedua di perantauan, tahun 2011. Gambar di ambil lepas solat sunat raya aidiladha. Di perkarangan masjid. Cantik tak masjid kami? Masa ni ramai orang posing2, photoshoot gambar raya gitu, masing2 nak tunjuk kat family, suasana beraya diperantauan gituuuwww.. hehehe... then, balik bilik, pergi cafe, makan ramai2 sambil tengok movie....


Raya Aidiladha 2012

Gambar di atas pula masa raya aidiladha 2012, tahun ketiga raya di perantauan. Masa ni lambat pergi solat sunat raya, penuh orang! berpusing2 kami cari tempat untuk join jemaah solat sunat. Alhamdulillah, dapat juga walaupun sangat sempit ruangnya. Tapi ada dua orang sahabat lambat 5 minit sampai, ruang dh sendat, so, dia xdapat join solat, hanya menunggu di luar masjid je. Gambar ni di ambil berhadapan dengan jalan masuk ke kolej kediaman kami. berposing sekejap, merakamkan kenangan terindah dengan sahabat seperjuangan memandangkan ini kali terakhir saya beraya dengan mereka. Macam2 posing yang kami buat, atas permintaan jurukamera tak berbayar incik Supardie Roland.. Hehehe.. tapi hanya gambar ni je yang upload, nak upload banyak2 buat apa kan? bukan ada orang nak tatap pun..erkk??? 


Raya Aidiladha 2013

Tadaaaaaa... raya buat kali yang keempat diperantauan ni xsempat nak snap gambar raya. Alkisahnya, kami xsempat pi solat sunat raya. rupanya dalam pukul 7.30 pagi tu dah siap solat raya. kami bertolak pukul 7.40 pagi, dalam perjalanan, dapat mesej dari sahabat mengatakan solat baru selesai, khutbah pula nanti.. masa tu, dussssshhh... terkejut kami.. itulah, tidur lagi selepas subuh, kan dh rugi.. hailaaa.. then, terus kami patah balik ke bilik. dalam pukul 10.30pagi, kami bersiap2 semula, pergi membeli barang2 masakan. buat open room kunun...  hehe.. menu yang dipilih, spagetti (simple, cepat masak, memandangkan kami cuma ada rice cooker je, yela, stay asrama katakan...) dengan ayam masak kicap. Alhamdulillah.. kenyang.. sedap!!! *ehem..puji diri sendiri nampak?* Then, kami sambung tengok drama korea, #GhostHackers... ^_^ . okeh, itu jela kronologi sepanjang beraya diperantauan.. xda apa yang special pun kan kan kan.... opsss..itu bagi korang lerr.. tapi bagi cik dielah, alhamdulillah, ini salah satu pengalaman terindah. Siapa xsedih wooo raya xdpt balik wooo... tapi nama pun hari raya korban, kita buat pengorbanan lah sikit. walaupun xsebesar dan xsehebat kisah pengorbanan Nabi Ibrahim dan Nabi Ismail, tapi setidak2nya, ada juga terasa sedikit tempias erti pengorbanan tu... Alhamdulillah.. sentiasa bersyukur ye anak2 semua.. =) inshaAllah, tahun depan boleh beraya dengan family. okeh, off.. cukup setakat ni untuk hari ni.. May Allah bless n ease our way.. ameen..



p/s: awas!! anda pasti akan terjumpa shortform dan bahasa2 pelik, dan juga typo! so, biarkan je, buat2 faham jela ye.. kemalasan kemahuan ke'edit'an.. hehee... 





0 comments: