Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~AhLaN wAsAhLan....sELamAt dAtAng kE prOfiLE aNa bAkAL jEnAzAh~

~jAgA diRi..jAgA imAn..jAgA hAti..jAgA kEsElurAhannya..^__^~


salam seindah seharum kasturi

moga ukhwah kita harum mekar mewangi hingga ke syurga
dielahmujahidah90. Powered by Blogger.
Resepi Aiskrim Oreo Homemade Sedap

Assalamualaikum!!!!!! hai korang.. apa khabar? hari ni cik dielah nak share resepi Aiskrim Oreo Homemade! simple je... jumpe resepi ni kat fb, kawan cik dielah, cik Ieza post kt fb, so, cik dielah share jela.. Disebabkan cik dielah ada kat hostel, xda kelengkapan nak buat aiskrim oreo ni, so cik dielah minta jasa baik cik Ieza dengan cik Mimi, minta snap gambar aiskrim yang mereka buat untuk di share dalam blog ni.. Terima kasih tau korang!!!!!! Jom, sediakan pen, kertas, xpun print je resepi ni..hehee... Jom cuba buat!!! ^^




Bahan-Bahan:

  • 1 sudu ovalette (pastikan halal tau)
  • setengah tin susu pekat (ikut kemanisan masing2.. cik Mimi dia guna satu sudu je, itupun dh cukup manis)
  • 1 1/2 gelas susu cair atau susu segar (ikut kecairan @ kepekatan yang dikehendaki)
  • sedikit esen vanila
  • biskut oreo (dihancur-hancurkan seperti dalam gambar)


Bahan-bahan untuk buat aiskrim oreo. esen vanilla xda gambar, tapi korang kenal je kan? heee



Cara-Cara:

  1.  Blend kan sampai gebu bahan-bahan di atas.
  2.  Gaulkan hasil yang di blend dengan biskut oreo (perisa vanilla) yang dah dihancurkan.
  3.  Then, masukkan dalam peti ais. (freezer)
  4.  Siap untuk di makan!!!!!! 

**Makan masa cuaca panas memang sedap. di bawah saya sertakan 2 gambar yang kawan saya buat, cik Mimi dan Cik Ieza. mereka kata sedap! simple, dan sekejap je buat.so, lepas ni xperlu lah beli dah aiskrim kt luar. jimat, dapat makan banyak.. yummy2.. berbaloi.. once cik dielah dh balik rumah nanti, cik dielah nak cuba! korang apa lagi tunggu? Jom cuba!! **



Tadaaaaaa.... ni lah hasilnya.. sedap x? yummy2
 

0 comments: