Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~AhLaN wAsAhLan....sELamAt dAtAng kE prOfiLE aNa bAkAL jEnAzAh~

~jAgA diRi..jAgA imAn..jAgA hAti..jAgA kEsElurAhannya..^__^~


salam seindah seharum kasturi

moga ukhwah kita harum mekar mewangi hingga ke syurga
dielahmujahidah90. Powered by Blogger.
~Ketika Cinta Memanggil Part 1~



mirmo..mirmo..mirmo zibang....(message ringtone)

1 SMS is received.....
Qudwah : salam..uit..buat apa?? abah ada col Wardah x??

wardatul : wasalam..ahakz..xbuat apa..tengah layan movie hindustan..nope.. awat??

Qudwah : oppss.. xpe lah..nanti biar aboh yang ckp sendiri lah..ok lah..kak long da kerje nak buat.. buzi woman katakan..k, tc..huhu...daa..salam..

wardatul : ceiiiiitttt..hampeh punye kakak..gediks..yela2..hang pun sama..kaco aku nak feel je..heee..ok..wasalam..

tak lama selepas tu....

Alllahu Akbar 5x.....

If you ask me about love, And wanna know about it, I am so pleased It’s everything about Allah...............

opss..abah col....

wardatul : assalamualaikum abah....sihat??

abah : waalaikumussalam..alhamdulillah..sihat..buat apa tu??sibuk ke??em..abah nak cakap sesuatu ni...

wardatul : iya abah..xsibuk pun..tgh mengadap laptop..hehee...ckplah abah..tadi pn kak long da msj kita...

abah : em..mgu depan wardah dah mula cuti sem kan...4bulan kan?tadi..ada satu rombongan merisik datang ke rumah.. bertanyakan perihal kamu.. keluarganya teman rapat kakak kamu si Qudwah Nazifa tu.. kalau jadi, insyaallah, cuti nanti, terus tunang dan nikah sekali memandangkan si Lelaki itu tak lama cuti di Malaysia..perlu kembali ke Jordan semula.. apa2 hal..balik nanti kita bincang semula.. abah dan ummi dah setuju. cuma atas kamu saja.. kalau kamu ok.. kami pun lagi ok..insyaallah..wardah..wardah..kamu dengar tak abah cakap ni..??

wardatul : erk...sobs3..sori abah..kita asyik tgk cter ni, feeling jap..hehee..emm..insyaallah..balik nanti kita bincang semula.....

abah : ok.. dah2 lah tgk cter hindustan tu, baik kamu tgk video2 ceramah, penuhkan ilmu di dada tu.. ok.. abah letak dulu..ummi sampaikan salam "assalamualaikum" pd anak kesayangannya ni..

wardatul : ok2 abah..hehee..rilex lah abah..exam dah hbs kot..ok2..balik umah nt kita p dgr byk2 ceramah ye..hhehee..okeh!!!sampaikn salam peluk cium kat ummi ye..ummi je ok, aboh xnak, abah banyak janggut, xbez..hehee..k..jg diri abah...jg keseluruhannya..assalamualaikum..

aboh : xhabis2 nakal nya budak ni.....ok..waalaikumussalam.....


************************************************************
Allah..tak kan dah sampai seru aku kot?? Masih belajar lagi ni.. Masih tak layak aku bergelar si Isteri.. Ya Allah.. Sehingga hari ini, Engkau tidak kepenatan memberi kejutan buat hambaMu yang dhaif lagi hina ini. Pelbagai ujian hidup yang Engkau timpakan padaku, tak pernah lelah, tak pernah sunyi hidupku dari ujianMu ini. Allah..kadang-kadang, terfikir aku, tidak cukupkah cintaku yang ku tunjukkan selama ini padaMu.. Ya Allah... Aku tahu.. Sesungguhnya, ujian ini adalah MainanMu. Aku sahut Ya Allah..Aku sahut ujianMu...!

Kak Long......!!!yes!!i need your explaination... telefon di capai lantas ku menaip dengan teliti mesej2 yang ingin aku sampaikan...mesej sudah lah, kredit out of service..hehee..

wardatul : salam..kak Long..kenapa tak bagitahu awal2 pasal ni??tak kan kak long nak Wardah langkah bendul kot? bila kak long plan semua ni?? siapa si dia tu? baik hang ckp betul2, kalau tak, aku ketok kang!!!

Qudwah Nazifa : amboi..garangnya adik aku ni..tak takut pun..hehee..oppss..itu rahsia..balik rumah nanti cter..kak long bizi ni..hehee..

wardatul : cari helah lah tu..ngada!!

Qudwah : cik wardatul shauqah, mesti hang tengah berdebar2 kan..tengah terfikir2 siapakah gerangannya kan...hee..

wardatul : gediks lah ko kak long...haila..emm...siapalah diri ini nak meminta lebih2 sedangkan hal jodoh tu dah ku serahkan bulat2 pada Allah swt..lagipun, siapalah Wardah nak minta yang sempurna akhlaknya, sedangkan aku masih dalam kesamaran mencari identiti diri yang sebenarnya..walau apa2 pun..ku yakin dengan pilihan kak long, abah dan ummi, kerana wardah tahu, kamu semua tahu apa yang terbaik buatku..apa2 pn, ini terlalu awal lah kak oi!!!wardah belajar lagi kot!!baru tahun pertama..nak masuk tahun kedua!haila...oppsss..cter hindustan wardah dah nak habs!!!dah2..nak fokus smbg cter..hehee..k..see u later..slm..

qudwah : hang tu dah boleh kawin dah lah..hehee..gediks punye adik..hindustan juga yg di layannya...ok2....wasalam..

*******************************************************

"emm..adik..adik..gerenti kau akan suka dengan pilihanku..nampaknya, dpt lah aku merasa pakai cincin..kata langkah bendul!!hoorayyyy!!hehee..."... Qudwah Nazifa bersorak kegirangan.

*********************************************************************

Bersambung...

1 comments:

Nazihah@Jiha said...

Assalamualaikum kak Dielah,baru terbaca part 1 ni..:)

menarik! hehe nak baca part2 pula..aish,tak sabar ni..